Naplata dimnjačarskih usluga

Dimnjačarske usluge za privatne objekte se u pravilu plaćaju dimnjačaru u gotovini, dok dimnjačar kroz mobilnu aplikaciju izdaje račun tiskan na mobilnom printeru. Za dimnjačarska područja koja potpadaju pod Dimnjačarsku obrtničku zadrugu (www.doz.hr), znači na području Grada Zagreba, obvezno je potpisivanje radnog naloga kao dokaza o izvršenoj dimnjačarskoj usluzi te se plaćanje vrši isključivo putem dostavljenih uplatnica iz DOZ-a, a plaćanje u gotovini – po pravilima između DOZ-a i Grada Zagreba - nije dozvoljeno.

Za sva ostala područja, osim gotovinskog plaćanja, moguće je i naknadno izdavanje uplatnice, nakon potpisivanja radnog naloga kao potvrde o izvršenoj dimnjačarskoj usluzi, gdje su navedeni svi potrebni službeni podaci korisnika, pa korisnici plaćaju putem uplatnice koja im stiže na kućnu adresu.

Kartično plaćanje dimnjačarskih usluga nije moguće.

Pravne osobe dimnjačarske usluge plaćaju transakcijskim putem, temeljem izdanog veleprodajnog računa.

Za višestambene zgrade sa više suvlasničkih jedinica, koje imaju ugovore s tvrtkama za upravljanje zgradama, troškovi obavljanja dimnjačarskih usluga šalju se na naplatu iz sredstava zajedničke pričuve. Na takvim objektima dimnjačar prekontrolira sve dimnjake i ložišta po stanovima, a prisutni stanari ili korisnici poslovnih prostora moraju svojim potpisima potvrditi da je odrađen posao naveden na radnom nalogu.

Ovdje smo za Vas!

Ako trebate oprati Vaše vozilo iznutra i izvana, autu podariti visoki sjaj najboljeg voska ili i dodatno oprati podvozje vozila (čisto podvozje i općenito vozilo je uvjet za pristupanje tehničkom pregledu), nazovite nas, dođite i u ugodnoj atmosferi vrtne garniture, uz hladne i tople napitke, pričekajte da mi odradimo posao pranja i čišćenja!

Kontakt