Dimnjačarstvo

Tvrtka „Nicrodim d.o.o.“ bavi se dimnjačarstvom kao svojim temeljnim poslom, i u tu svrhu ima zaposleno visokostručno osoblje, kao i po potrebi ugovore o suradnji sa drugim tvrtkama (za slučajeve kada treba odraditi poslove koji su opsegom preveliki za našu tvrtku koristimo ovlaštene podizvođače).

Korištenje dimnjačarskih usluga ovlaštenih profesionalaca je i zakonska obveza, jer je količina mogućih štetnih posljedica - od trovanja ugljičnim monoksidom, smrtnih slučajeva do požara dimnjaka i cijelih objekata - izuzetno velika, sa opasnosti ne samo za ljude i objekte gdje požar izbije, nego i na okolinu.

Stoga je cijelim nizom zakona i pripadajućih podzakonskih akata gradova i općina čišćenje dimnjaka od strane ovlaštenih koncesionara propisano kao obaveza, a nedozvoljavanje pristupa dimnjačara u objekt da bi očistio dimovodne instalacije i pripadajuća ložišta i kotlove smatra se prekršajem iz nadležnosti Komunalnog redarstva. Nedozvoljavanje pristupa dimnjačaru u objekt evidentira se u našoj bazi i isto se proslijeđuje komunalnom redaru, koji onda dalje poduzima radnje iz svoje nadležnosti.

Koncesije koje ugovorno posjeduje tvrtka “Nicrodim d.o.o.“ ovoga trena obuhvaćaju:

  • Općina Brckovljani (www.brckovljani.hr)
  • Grad Zagreb, sektor 14, dimnjačarsko područje broj 34 (Novi Zagreb – zapad) koji obuhvaća mjesta Ježdovec, Lučko, Hrvatski Leskovac, Demerje i Horvate.
  • Grad Zagreb, sektor 14, dimnjačarsko područje broj 43 koje obuhvaća mjesta Cerje, Budenec, Drenčec, Glavničica, Kobiljak, Sesvetski Kraljevec i Dumovec.

Kao član Dimnjačarske obrtničke zadruge iz Zagreba (www.doz.hr„Nicrodim d.o.o.“ ovlašten je za obavljanje dimnjačarskih poslova u Gradu Zagrebu za navedeno područje.“

Građani koji stanuju na navedenim područjima imaju u tvrtci „Nicrodim d.o.o.“ ovlaštenu, i od nadležnih gradova i općina ugovorno koncesijsku dimnjačarsku službu, što znači da svi izvršitelji koji nisu od tvrtke „Nicrodim d.o.o.“ nisu ni ovlašteni vršiti dimnjačarske usluge na njihovom području.

Ukoliko imate potrebu za dimnjačarskom službom, a ne stanujete na gore navedenim koncesijskim područjima, za sve informacije o vama nadležnoj i ovlaštenoj dimnjačarskoj službi trebate se obratiti komunalnom odjelu svog grada ili općine.

Tu su linkovi na dokumentaciju koncesije temeljem koje tvrtka Nicrodim d.o.o. izvršava dimnjačarske poslove na području gradova i općina:

Opći uvjeti isporuke komunalne usluge obavljanja dimnjačarskih poslova općine Brckovljani

GALERIJA

Ovdje smo za Vas!

Ako trebate oprati Vaše vozilo iznutra i izvana, autu podariti visoki sjaj najboljeg voska ili i dodatno oprati podvozje vozila (čisto podvozje i općenito vozilo je uvjet za pristupanje tehničkom pregledu), nazovite nas, dođite i u ugodnoj atmosferi vrtne garniture, uz hladne i tople napitke, pričekajte da mi odradimo posao pranja i čišćenja!

Kontakt